Tranås Skolmöbler 2020

Ur reklam för varumärket Tranås Skolmöbler

Tranås Skolmöbler

Vår historia börjar i skolans värld 1896 och idag, i en helt ny tid, finns vi fortfarande kvar där. Vår kunskap finns i skolans väggar och sitter i dess möbler, djupt in i träets ådringar och stålets legeringar. Med åren har de fått en patina av liv och lärande, men fintonen och strukturen består.
Vår produktion sker lokalt och kortar vägen mellan råvara och färdig produkt. ( En sanning med modifikation) Dessutom ger det en närhet till våra slutanvändare och till de skolmiljöer där våra möbler finns. Efter över hundra år är vi trygga i skolbänken men vi lutar oss inte tillbaka, vi driver utveckling mot framtiden, genom nya produkter och rådgivning.

Så här ser det ut idag 201205:
text larserik karlsson
Produktionen i lokalerna på Hörngatan i Tranås idag 2020 består av stålrörsstativ för vissa möbler, laminatbelagda bordskivor och diverse anpassningsarbete på snickeriet. I snickeriet pågår ingen eller väldigt liten produktion – det flesta detaljerna till möblerna köps in från diverse underleverantörer i Sverige och andra länder. Frågan är hur länge det dröjer innan lokalerna töms på personal och maskiner. Export av mallar, verktyg och maskiner har påbörjats och helt tomt på innanmäte lär det vara i mitten på januari 2021. Kontoret för SONO Sverige finns dock kvar och medan all montering sker i Stigas gamla fabrikslokaler.
En ny fabriksbyggnad är dock planerad på Höganloft, storleken på denna är dock osäker det har talats om 30.000 m2 men den har undan för undan minskats kanske blir det 12.000 m2 när allt är klart, i så fall ungefär samma storlek som dagens lokaler i Kimarp men endast för lager och montering.


Idag 210121 lastades de första maskinerna från skivavdelningen, först ut var kantlistmaskinen som får sin nya adress i Litauen…

Undan för undan töms lokalerna……

Tomt bara tomt
« av 7 »